söndag 23 mars 2008

På äventyr i svenska landskap.

Vi har varit på äventyr i påskhelgen. Vi var inbjudna till att fira påsk i Hällefors hos pappa och Gun och packade modigt bilen full med barn och barnaccessoarer. Gjorde ett - trodde vi - smart drag och åkte hemifrån vid sjutiden och tänkte oss att barnen skulle sova hela vägen och därefter vänligt låta sig bäras in i sina sängar och sova vidare och vakna som rara små äpplen morgonen efter.

Little did we know.

Planen fungerade fint ända tills vi kom fram 21.45. Då vaknade båda och var trötta och griniga som fasen. Vi bar in allt inklusive barnen till det trivsamma lilla hus som stod till vårt förfogande.

Vi har åkt fel, sade Erik. Mormor och morfar? Det var en förkortad fråga. Vi hade sagt att vi skulle åka till mormor och morfar och plötsligt forslas han in i ett hus och därefter går de. Mormor och morfars hus? Sade Erik uppfodrande. Vi ska sova nu, sade jag som en typisk förälder. Sedan man blev förälder så lyssnar man inte nödvändigtvis på deras frågor längre utan svarar på det man själv vill säga.

NEEEEJJJJ, sade Erik bestämt och gick bärsärkagång. Till slut fick vi alla i säng men ingen somnade. Johan accepterade sitt öde runt 11 men Erik somnade inte förrän efter 12. Då hade jag varit uppe hur många gånger som helst eftersom de sov i samma rum och jag var rädd att den ena skulle väcka den andra.

De vaknade på natten också och fem i sex var det dags att gå upp. Erik var givetvis inte sugen på att sova men av naturliga skäl jättetrött.

När vi väntat i fyra timmar och skällt ut Erik 40 gånger för att han inte fick tända lamporna eller hänga på fönsterbrädena gick vi äntligen över till stora huset och terroriserade mormor och morfar och Micke och Marre och deras fyra tjejer.

Fick sova riktigt fint dag 2 men dag 3 var det kört igen.

Vädret och maten var toppen och vi har letat påskägg och blåst såpbubblor och tittat på tjejer som badade i isvak och idag vände vi kosan hem igen.

Det var skönt att komma hem, båda barnen har somnat som små stockar i sina sängar och än så länge är det lugnt.

Inga kommentarer: