onsdag 26 oktober 2011

Lego Bertman

Vi har köpt ett billigt spel på Rusta till Johan. Lego Batman heter det. Han är mycket förtjust. Kanske mest över att han har ett spel till den rätt bortglömda PS2:an som står i hans rum. Det enda är att han hela tiden uttalar Batman som Bertman. Det får en liten annan aura på det viset.

Imorse försökte han smuggla med en Legogubbe till dagis. Han frågade först om han fick och jag sade nej eftersom det är leksaksförbud på dagis. Då försökte han tydligen smussla ner den i fickan men hade oturen att bli upptäckt av pappa som frågade vad han just stoppade i fickan. Inget sade Johan bestämt. Bara uttalet får en att bli misstänksam.

- Så om jag känner i din ficka så är det inget där? Sade den arga pappa Ronnie.
Johan svarade inte.
Ronnie kände i fickan och där låg den lilla legogubben.
- Man får inte ljuga sade jag.
Ronnie spände blicken i den lilla orädda krabaten (=Johan) som lite skyldigt tittade tillbaka. Mest såg han irriterad ut över att ha blivit påkommen.
- Men Adrian har haft med sig leksak. Sade han.

Han hade säkert rätt. Gissar att Adrian som är äldre har smugglat med något och stilat med och givetvis vill inte Johan vara sämre. Tyvärr blev man tvungen att vara polis så legogubben (Han Solo) har fått vänta hemma.

Inga kommentarer: