söndag 10 maj 2009

Cykel

Erik skall få en cykel i födelsedagspresent. Han är väldigt exalterad. Utan att säkert veta att han skall få en. Man måste ha en hjälm också säger Erik. Det är bra. Idag hittade vi en Star Wars cykel. Den var jättefin och 14 tum. Tyvärr fanns den på ToysRus i Canada och kostade 1000 kronor att få hem.

Erik är precis för liten för en 16 tum cykel och nästan för stor för en 12. Det finns 14 tums cyklar på ToysRus men de är lite dyrare och därför överväger vi att köpa en 12 just för att det skall vara så lite läskiga moment som möjligt när han skall lära sig att cykla.

Vi var och provade cyklar idag i Skärholmen. Erik skulle prova en och cyklade glatt iväg (utan att titta framåt) bland massor av uppställda cyklar. Johan skulle efter och till slut gick vi bakom våra barn i minst 10 minuter när de cyklade runt runt på cykloteket och belastade personalens tålamod. Till slut fick vi av Erik men inte Johan. Fick bära honom skrikande till bilen. Det är härligt med tvååringar. Minst 8 riktiga utbrott har vi haft idag.

Vi får väl se vad det blir. Några veckor kvar. Imorgon skall vi ha kaninöron med till dagis. De skall ha en teaterpjäs på torsdag 16:30. Erik skall vara vit kanin. Jag har haft ett helsike att hitta kaninöron. Till slut blev det en mössa med kaninöron. Den är lite för liten. Erik har sett lätt besvärad ut när jag har provat två gånger.

- Det räcker nu mamma, säger han.
- Mm, säger jag.

1 kommentar:

Katarina sa...

Ha ha! Dels är det underbart att han lärt sig den frasen - Det räcker nu mamma! Dels trodde jag inte de skulle börja tycka att föräldrarna är pinsamma förrän de blev tonåringar.


Man lär så länge man lever. :-)