tisdag 14 december 2010

Minijul

Vi fick upp en julljusstake andra advent eftersom Douglas undrade över när vi egentligen skulle julpynta. Första advent var köket i uppror men nu i helgen kände jag pressen och tog ner ytterligare några ljuskällor som är sammankopplade med julen. Det finns en billig minatyrjulgran som har vandrat runt i barnrummen. Den är förmodligen från Rusta och kostade säkert inte mer än 50 spänn men den överlever året på vinden varenda år och lamporna fungerar i princip fortfarande så jag rätade till de böjbara grenarna och satte upp den.

Erik var lite hänförd. En gran, som lös och den var i hans rum. (Douglas och Johan har fått glaskulor i fönstren och några små juldekorationer.)

Fick en idé för någon dag sedan. Tänk om jag skulle slå in små miniatyrpaket och lägga under granen så att det blev som en riktig julgran med presenter under - fast liten?

Drog frågan med maken som snällt sade att det låter ju kul.

Det behövde vara något riktigt men inte dyrt så efter noggrant övervägande inköpte jag 2 tablettaskar var (Pim och Zoo) och en påse med inslagen kexchoklad och några minitoblerone. Alla dessa slogs sedan noggrant in igår kväll vilket gav 15 små paket. Lade dem i under granen i hemlighet medan Erik sov och väntade.

Ingen upptäckte dem imorse men idag innan jag kommit hem blev de upptäckta. De får inte öppna dem förrän på söndag då vi har godispysseldag med ungarna (vi skall göra kola, knäck och rocky road). Erik har börjat gissa och skaka lite på dem. En bil, trodde han, och ett tåg, och en Pez. Fick säga till honom att det inte var riktiga julklappar - de får man vänta på till julafton. Men lite kul är det allt. Nu närmar sig julen ... och alla julklappar utom två är inslagna och klara.

1 kommentar:

Katarina sa...

Vilken kul idé! Och fint blev det också.