onsdag 29 december 2010

Att bygga ett Legoskepp

Erik fick ett stort legoskepp i julklapp. Idag skulle det byggas. Tyvärr så visade det sig bestå av en miljon småbitar så Ronnie satte igång med en förväntasfull Erik intill sig.

Efter ungefär 10 minuter så såg Ronnie spänd ut och Erik snurrade otåligt på stolen och vad han än försökte göra så fräste pappa att det var så mycket bitar att han fick vänta. Alla barnen gick ut ur köket och kvar satt Ronnie i ett hav av legobitar.

Jag gick tillbaka efter en stund - inkallad av maken för att hitta en viss bit. Letade efter den och då satte den igång med en smäll - strukturpersonligheten. Insåg att han aldrig skulle bli klar som de där bitarna låg utspridda.

Började sortera, svarta tvåor i en skål, svarta treor i en annan, ettor i en, plattor på ett ställe. Efter en stund kom jag på att det här kunde ju faktiskt ungarna göra mer så jag fick sorteringsassistenter. Efter en halvtimme så hade ungarna och jag sorterat upp allt - och haft trevligt och gjort chokladbollar och färskpressad apelsinjuice. 

Den är nästan klar nu - piratbåten - men ibland undrar man varför man köper sådant här till barnen - det först nu - när Douglas är runt 10 som han gör sådant här själv. De små paketen är mer lagom men att öppna ett stort paket verkar fortfarande ha en enorm dragningskraft.

Inga kommentarer: