torsdag 5 januari 2012

Minisemester i storstaden

Vi spenderade våra födelsedagar på semester i Stockholm. Familjerum på Scandic och Stockholmskortet i tre dagar. Det kändes lite surrealistiskt att semestra i sin egen stad men jätteroligt. Ungarna hade superkul och uppskattade mängden av rulltrappor, bussar, tunnelbana och spårvagn.

För att öka på deras kulturnivå så besökte vi också Wasa, livrustkammaren och naturhistoriska. Vi hade rätt höga ambitioner med att få ungarna på museum men insåg att själva åkandet var det som gick hem bäst. Vi har också ätit Pizza, Mc Donalds, Kinamat, Korv och pommes och gått i leksaksaffärer.



Direkt när vi kom fick jag paket. Tack Katarina! Vilken överraskning!

Underhållning i skoaffären när pappa provar skor.

Det här är Johans belgiska chokladkaka. Den var lite stark. Han ägnade sig åt att göra om den till ett konstverk istället.

Johan och pappa gör fula miner.


Johan tittar efter Mormor och Morfar i Humlegården. Han såg dem flera gånger.


Ronnie spelar WordFeud. I väntan på att barnen skulle sova.

Erik och Johan på väg in i livrustkammaren.

På turistfik i källare i Gamla Stan. Dyrt och halvbra men spännande med källare.
Erik är riddare.

Tvekamp

Erik och Johan matar en talande fisk på Naturhistoriska. Den sade nam nam om man stoppade in rätt typ av kort och blä om man stoppade in fel. Det här museet är ungefär 1000 gånger roligare än det var när jag var liten. Då var det bruna glasmontrar på rad och uppstoppade djur och insekter. Nu är det rena actionstället.

Johan bakom en stenmonter.

Inga kommentarer: