torsdag 7 juli 2011

Vatten...

- Det är vatten här, sade jag till Ronnie igår kväll.

Det hade sett lite fuktigt ut vid plastskyddet under diskmaskinen så när jag kände så var det fuktigare än normalt.

- Vi har ju fått hjälp, sade Ronnie (ungarna hade stoppat in i diskmaskinen), eller så är det den där listen inuti diskmaskinen som fått smuts på sig. Han satte genast igång med att göra rent diskmaskinen och tomkörde den.

Vi gick och lade oss, såg på TV en stund och kom på att vi ville ha te. När vi kom upp igen så var det vatten på golvet. Mer än innan. Mer än vad som är bekvämt.

Det är inte särskilt roligt att upptäcka vatten på det nylagda golvet. Vi visste inte om vi skulle vara tacksamma eller olyckliga. Vi hade ju upptäckt det i tid men när vi flyttade diskmaskinen så släppten den glatt ut en hel del vatten till. Efter en stunds sammabitet skurande (vi var jättetrötta och klockan var nästan 12) så placerades den i tvättstugan där vi har bättre golv och avrinningsbrunn.

Den är 4 år gammal. Försäkringen har gått ut. Den har varit jättebra. Ronnie har ringt försäkringsbolaget.

Tack och lov att inte golvet också blev förstört. Då hade jag suttit här och gråtit nu.

1 kommentar:

Katarina sa...

Vad är det med maskiner och deras förmåga att gå sönder precis när garanti och/eller försäkring gått ut?

Vi köpte ny dammsugare hit och blev tillfrågade om vi ville köpa en tre års-försäkring. Jag tackade nej eftersom den typen av försäkringar aldrig fungerat som något annat än en tidsinställd bomb för mig.

Hoppas ni får ordning på diskmaskinen. Det kan inte vara roligt att diska för hand med så många familjemedlemmar. Ni ska ju ha semester nu!

Kram till er allihopa från Stenlandet.