torsdag 21 juli 2011

Byta fönster

Den här veckan skulle vi byta fönster tänkte vi. Fönstren i vårt sovrum är de enda som inte är bytta och av någon anledning så tyckte förre ägaren att det var bra att byta alla fönster i huset utom de två och en dörr som är i vårt rum.

De är enormt energiovänliga. Det rasar in kalluft på vintrarna och under en lång tid så har fönsterbyte varit på uppgiftslistan och nu var det dags. Vi tänkte byta storlek och köra lite mindre fönster men nu när vi slutligen stog i beställartagen så ändrade jag oss :-). Jag gillar de stora fönstren här och prisskillnaden var inte enorm så nu har vi beställt två  9 * 16 fönster och en 9 * 21 dörr från Skånska Byggvaror. Bara ett litet problem. De lagerför inte den storleken så vårt fönsterbyte kommer att ske i september istället.

Så mycket för den planeringen :-).

Istället ger vi oss på att flytta garderoberna i sovrummet. Ronnie skall nu såga upp väggen och bygga in dem genom att använda det lilla 85 cm djupa förrådet som ligger intill vårt sovrum och inte används.

Där garderoberna står idag kommer det att bli en arbetsdel med två skrivbord där vi kan sitta och sprida ut papper, datorer och framförallt få plats med skrivarna som idag flyter omkring i hela huset utan vettig placering.

Inga kommentarer: