torsdag 21 juli 2011

Billig kamera

Ronnie har en kamera via jobbet. Jag har en rätt stor kamera via jobbet. Ingen passar som slit och släng kamera att ha med sig i väskan på semestern.
Vi hade en. Den har försvunnit. Vi kan ha glömt den någonstans förra sommaren men den har varit borta lite för länge för att det skall vara en tillfällighet.

Det är svårt att motivera sig till att köpa en till när man borde ha en och det finns två andra men nu har Erik börjat vilja ta kort och jag vill inte ge honom någon av jobbkamerorna och inte telefonen heller så jag har gått och tittat på billiga kameror ett tag nu. Så billiga att man vågar låta honom ta kort men så pass OK att man kan ta några bilder då och då även "på riktigt".

Vi slog till på Onoff rean och köpte en förhållandevis billig kamera billigare. En dryg femhundring senare så hade vi en liten kompaktkamera med hyfsad upplösning och 5 ggr optisk zoom.

Det visar sig att Erik har värsta ögat. I alla fall i den jäviga mammans ögon. Han tar otroligt centrerade bilder på det som är viktigt för honom. Jag visat honom zoom-knapparna och hur man tittar på sina bilder och hur man tar och titta vad intressant det blir när man ser världen via hans ögon.










Inga kommentarer: