torsdag 21 juli 2011

Överraskning

Douglas har hållit på med bågskytte ett tag. Kanske fyra månader eller så. Hans båda bästa kompisar går på Nykvarns bågskytteklubb. De har tränat en del men inte ofantligt mycket och han har varit med på ett par tävlingar (alla som vill får vara med) och kommit sist eller näst sist eller så.

Igår när jag höll på och ta in lite dynor så kommer Ronnie. Jag hör det på stegen innan jag ser honom. Han har väldigt snabba steg. Så snabba att jag blir lite orolig.

Tyst pekar han på sin dator som han bär på. På skärmen. Det är ett mail. Från Nykvarns bågskytteförening. Det står lite om hur det gick i tävlingen i helgen.

Ungefär så här står det.

Nykvarn hade stora framgångar i Junior-SM. I gruppen -00 så kom Douglas XX etta och kompisen Zac XX kom tvåa...

Det var tydligen ungefär 10 11-åringar med och Douglas vann. Han har (enligt Ronnie) därmed vunnit Junior SM i bågskytte i sin åldersgrupp.

Inte illa pinkat av en liten gulleplutt.

Ronnie ringde exalterat och gratulerade Douglas som verkade något avmätt och sade att det bara var första tävlingen men nu ligger det ett litet brev från Bågskytteförbundet här i köket så vi får väl se om det är ett stiligt diplom som väntar på honom.

3 kommentarer:

Cenneth sa...

Hej på er

tack för en bra blogg, tyvärr är det inget diplom i brevet(så vitt jag vet bör det vara en faktura på hyran av pilbågen) däremot vann han väl sex medaljer i helgen, varav han fått tre(de tre återstående var lagmedaljer som missats i beställningen)

mvh Cenneth Åhlund

Farmor sa...

Duktigt jobbat. Tycker dock att ett diplom vore på sin plats.

Malin D sa...

Jo vi insåg det (att det var en faktura alltså) men vi är glada ändå. Tack själv för det jobb du lägger ner Cenneth. Det är kul för ungarna och Nykvarn behöver lite engagemang.