lördag 7 maj 2011

Bågskytte

Douglas har börjat med bågskytte för ett par veckor sedan.
Han är väldigt entusiastisk och har nu även hunnit varit med på två tävlingar.



Första tävlingen var i Stallarholmen, den var en "vanlig" skjut på måltavla tävling.

Den tävlingen började kl 09.00 och slutade ca 13.00.

Idag var det något som heter 3D-tävling, jag som inte har (hade) en susning om vad det innebar tog glatt med mig Johan och Douglas och åkte in till Södertälje, förbereda på att tillbringa förmiddagen på skjutbanan.

Där visar det sig att man ska föja med skytten runt (man måste vara 13 för att få gå utan vuxen), vi delas in i grupper om 5 sedan var det bara att börja gå...... Rakt ut i skogen....Jag fick börja med att bära Johan upp för en slänt sedan var det bara att börja promenera i vildsvinsbökad skog till första målet.

Målet visar sig vara en kopia av en kalkon i formgjutet skumgummi. Alla i laget ska skjuta varsin pil på målet, Douglas träffar riktigt bra och han är supernöjd medans Johan glatt tittar på.

Under tiden så förhör jag en av de andra föräldrarna (som verkar ha varit med några ggr) om vad som gäller.

Jag får då reda på att det är 30 mål så då borde vi vara klara ca 16-17 tiden. Känner då lite panik över hur det ska gå med Johan, en hel dag i skogen och han har inget annat att göra än att föja med och titta.



Ca kl 16.15 så var det färdigt, jag var helt slut, Johan har mirakulöst nog varit helt fantastisk han har inte gnällt en enda gång och han har hittat två pilfjädrar i skogen som han glatt har hållit i tillsammans med en pinne som såg misstänkt likt ut som en pilbåge. Douglas fick 191 poäng och missade enbart 3mål av 30st!












































1 kommentar:

Farmor sa...

En mysig dag i skogen verkade ni haft iallafall. Duktiga killar.