tisdag 12 augusti 2008

Åter efter semestern

Flera har frågat om jag har fått svar. Det har jag. Här kommer det. Inte så spännande men ändå bra. Jag är nöjd nu.

Hej Malin!

Tack för ditt mail.

Jag håller helt och hållet med dig gällande Kung Fu Panda leksaken, har själv en 1-åring som springer runt med den.

Vi beställer leksakerna ca 1.5 år innan kampanjen ligger på restaurangen och har i stort sett inte möjlighet att göra några förändringar i våra beställningar. Vi har heller inte möjlighet att välja vilka program och vilka leksaker som ska finnas på restaurangerna. Det enda vi kan göra är att till vissa program välja vilken tidsperiod som passar, men det gäller inte när vi har leksaker kopplade till filmer, då är de synkade till filmens premiär.

Vi är medvetna om att vissa leksaker, ex. doftande leksaker INTE är särskilt populära i Sverige. Vi informerar därför alltid restaurangerna om att ha en back-up i form av generiska leksaker som ljudsagor, reflexer m.m. som vi har tagit fram i Sverige. Alla nordens länder sitter även med i det Europeiska Happy Meal rådet och försöker att påverka resterande europeiska länder i bla. följande punkter:

- Vi vill ha mer kvalitativa och pedagogiska leksaker

- Vi vill ha mer generiska leksaker, inte leksaker som är specifikt riktade mot tjejer eller killar

Dessvärre är de nordiska länderna små i jämförelse med övriga länder i Europa och vår vilja stämmer heller inte alltid överens med de resterande ländernas. Vi lägger därför oerhört mycket energi och vikt vid det enda program som vi får bestämma över, Bok Happy Meal. Det är ett helt svenskt program som har blivit oerhört populärt. Om vi fick välja så skulle alla program vara av samma karaktär, det vill säga stödja punkterna ovan.

Med vänlig hälsning,
Sara Jansson, McDonald's Kundservice McSvar

Inga kommentarer: