onsdag 21 maj 2008

Metallicexperiment

Vi har som sagt köpt en ny soffa, den är superbra. Den har också ackompanjerats av ett nytt soffbord införskaffat på fyndet på Mio och vi har flyttat bokhyllorna till den högra kortväggen. Det innebar att väggen som bokhyllorna stod mot kom fram i all sin glans. Eller rättare sagt i all sin icke-glans. Det är stora märken i väggen efter lossnad färg så vi behöver måla om den.

Ronnie och jag såg ett TV-program häromkvällen som hette Color Splash. Det är som en amerikansk såpa där de väljer ut ett antal designerwannabees vilka röstas fram till en utvald vilken får ett eget prgram där personen skall färgsätta glada amerikaners hem några gånger.

Den extremt klämkäcka amerikanen - David - som vunnit programmet gav sig på att måla en vägg i bronsmetallic genom att först måla brunt och sedan måla ett tunt lager metallicfärg ovanpå för att ge lite glanseffekt. Ronnie och jag tittade på varandra och var för ovanlighetens skull totalt överens. Det såg precis ut som vi ville ha. (Vi brukar inte direkt var osams om saker men inte alltid sådär exakt överens heller.)

Till saken, vi åkte och köpte färg och en metallicfärg att lägga ovanpå. Damen i kassan såg tveksam ut och gick och frågade en annan kille om huruvida det skulle fungera. Erik stod och flörtade med henne hela tiden.

Nåja sade hon sedan, testa ni på ett annat underlag och här får ni 10% rabatt för att han där (Läs Erik) är så gullig.

Vi åkte hem och provade på en kartongbit. Det fungerade inte alls. Metallicfärgen struntade i att det var en annan färg under. Den försvann och kvar blev en aningens för gräll kopparmetallic.

Trötta tittade maken och jag på varandra. Äh, sade jag, vi blandar färgerna. Så vi blandade färgerna och provade att måla igen. Det blev konstigt nog bra.
Problemet är att vi inte riktigt vet hur fördelningen var mellan det bruna och det kopparfärgade.

Idag har Ronnie spacklat och fixat och snart skall vi blanda den riktiga färgsatsen och sedan kör vi. I värsta fall får vi väl måla över rubbet men eventuellt blir det riktigt tjusigt. Återkommer.

Inga kommentarer: