lördag 21 juni 2008

Midsommar


Igår var det midsommarafton. Vi hade fattat ett behagligt beslut att vara enbart med barnen. Vi inledde med lunch bestående av våfflor och vitt vin (till de stora) och begav oss därefter till folkparken för att se på de lokala festligheterna.

Det verkar som om Nykvarns kommun har samma leveratör till alla typer av storhelger. De kommer ut med cirkusvagnar och ställer upp följande:
- OK Hoppborg
- Hemska gamla uttjänta karuseller med läskiga skräckfilmsliknande figurer (tysk stil)
- Lekstånd där man kan slå ner ölburkar i pyramid och vinna hemska fleecemössor i form av stora manliga kön.
- Lekstånd där man kan fiska
- Lekstånd med lotterihjul där man kan vinna jättechokladaskar (de som hängs upp bakom hjulet är helt urblekta och ser rent livsfarliga ut.)
- Lekstånd där man skjuter prick och alltid vinner en nalle eller en uppblåsbar jättehammare som säger pip när man försöker banka på något. Nallarna är alltid i konstiga färger som orange eller cerise eller olivgröna.

Vi gick pliktskydligast och köpte en blå sockervadd till Douglas och en röd till Erik som han tog en tugga av och inte ville ha. Varför har de börjat färga sockervadden? Var det verkligen nödvändigt? Blir barnen verkligen gladare av färgad än av vit?
Därefter så ville Douglas hoppa hoppborg och Erik ville åka ett litet förskräckligt tåg som bara bebisar åkte som körde runt runt i en cirkel med en diameter på hela 3 meter. Han såg förfärad ut när det satte igång och började genast försöka klättra ur. Vid andra varvet så stannade den lätt nervösa föraren (som stod i mitten) hela tåget och lät Erik kliva av.

Vi träffade på hela familjen O och pratade med dem en stund och några andra vi kände och därefter kändes det som om det var läge att gå hem.

Ronnie föreslog att vi skulle avsluta genom att prova att vinna något i en sådan där maskin där man styr en metallklo över leksaker som ligger ihög. När man släpper upp knapparna så skall metallklon åka ner och få med sig en leksak upp och leverera den till utgången. Har ni någonsin provat en sådan så vet ni att det är i princip omöjligt. Man nuddar leksakerna eller lyckas fånga dem men så fort klon åker upp så släpper den ner bytet och man har kastat bort sina pengar.

Maken började och allt uppförde sig som vanligt. Fick för mig att jag också skulle prova och plötsligt inträffade ett mirakel. Egentligen kanske man skall styra den direkt åt höger, sade Ronnie och jag tittade dit. Där låg en nalle som såg ut som om det fanns en mikroskopisk chans att den låg lämpligt till och inte var för tung. Jag provade att trycka höger. Det gick inte. Man var tvungen att trycka framåt först.

Tryckte framåt och därefter höger och plötsligt hände det. Vi vann. Klon åkte ner i sakta mak, omringade nallen och tog med sig den ut. Ha ha. Jag känner mig som kungen i kungsan.

Det är en vit nalle med ett litet hjärta som det står LOVE på. Precis min stil. (Eller kanske inte) å andra sidan så var alternativen plyschtärningar som såg ut att passa perfekt i en amazon och små minikuddar i form av playboykaniner och då framstod den lilla nallen som rena lyxen.

Vi gick hem coh åt sill, potatis och stark ost och barnen var glada och trevliga. Bra midsommar helt enkelt.

Inga kommentarer: