söndag 19 augusti 2012

Riddarkalaset avklarat!

Vi har haft årets kalas. Riddarkalas gånger 2. 11 - 13 var det Johan och 15 - 17 var det Eriks. Till vår hjälp hade vi kallat in förstärkning. Självaste Kungen och Drottningen var här och hjälpte till men de var misstänkt lika pappa och Gun.

Så här gick det till:
Ett par veckor innan skickades inbjudan ut, denna inbjudan välkomnade riddare och ladies till riddarlekar.


Vi hade slitit rätt hårt för det här kalaset. Ronnie och jag hade köpt egna kläder på riddardagarna i Hova och alla tre barn var riddarklädda. Utmaningen var att servera mat i något snyggt så vi fixade fram undertallrikar i metall. (Det gick att hitta i prylaffären i Tumba) och papperstallrikar i nästan äkta guld men i somras hade vi en loppisrunda där vi letade plåtmugggar. Vi hittade ett antal så alla barn hade olika men det blev riktigt bra.

Barnen fick fyra uppdrag:
1 - Leta upp kungens förlorade skatt (Guldsprayade stenar var gömda i ett rum och skulle återföras till kungen.) Som belöning fick de varsin dublon som de handlade för i riddarkorvbaren.
2 - Rädda den tillfångatagna prinsessan. Här fick de modiga riddarna och damerna rida på en ädel springare (käpphäst), hoppa över en vallgrav (blomlåda) och invadera ett slott (boll i slottsliknande papplåda). Efter detta skulle de rycka åt sig ett farligt skumsvärd och kicka ner en farlig drake (plast) som vaktade prinsessan (Barbie i upp och nervänd trädgårdskorg.) Barbie fick sedan återföras till slottet och uppdraget var slutfört.
3 - Skjuta pilbåge och armborst
4 - Kasta ringar

Efter slutförda uppdrag serverades glass i form av ett slott vilket förtjänstfullt serverades av Drottning Gun.

När barnen fikat klart så var det dags för dubbning av självaste kungen och utdelning av godispåse.

Det var lyckat men krävde hårda insatser så vi är fortfarande lite möra. Nästa år blir det nog bara prinsesstårta :-).


















3 kommentarer:

Katarina sa...

Ni är helt fantastiska. :-)

Farmor sa...

Ni höjer verkligen ribban för barnkalas i Nykvarn. Bra jobbat.

Malin D sa...

Tack tack :-). Men nästa år blir det nog vanligt.