måndag 18 juni 2012

Helenes mammas GI knäckebröd



Min kära kollega har börjat med GI och därmed omfattar det även övriga i hennes närhet. Glatt spred hon receptet på ett knäckebröd som jag tror kom från hennes mamma eller möjligen mamma Mariannes kompis. I vilket fall som helst så var det jättegott så här kommer receptet på lättbakat knäckebröd för er som håller på med GI:


GI knäckebröd
2 dl dinkelmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl olivolja
2 tsk havssalt
2 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 140 grader (gärna varmluft) och förbered en plåt med bakplåtspapper.
Rör ihop allt utom vattnet. Tillsätt därefter 2 dl kokande vatten och vänd runt. 
Häll ut på plåt och sprid över bakplåtspappret.
Ta en kniv och gör skåror i smeten för att enklare kunna knäcka bitarna när brödet är färdiglagat.
In i ugnen i en knapp timme.


1 kommentar:

Farmor sa...

Fick smaka och det var gott.